NL FR ENG

Contact

Els Moens
Artiestenbureau Els & the Artists
+32 496 81 39 97
els.moens@telenet.be
www.elsandtheartists.be

Revue Blanche wint de YAMawards publiekprijs!

Revue Blanche is een vocaal/instrumentaal kamermuziekensemble met een ongebruikelijke maar bijzonder kleurrijke bezetting: sopraan, fluit, altviool en harp. Sinds de oprichting in 2010 heeft het ensemble een indrukwekkend parcours afgelegd. Getuige hiervan is de Klara-award voor Jonge Belofte 2013.

Ze speelden reeds in grote cultuurhuizen als Flagey, Bozar, Concertgebouw Brugge, deSingel, Amuz, de Bijloke en Opéra de Lille en op prestigieuze festivals zoals Klarafestival Brussel, Klara in de Singel, Festival van Vlaanderen Gent en Vlaams-Brabant.

De naam ‘Revue Blanche’ verwijst naar het literaire en artistieke tijdschrift La Revue Blanche dat werd uitgegeven aan het einde van de 19e eeuw door toonaangevende politici en kunstenaars zoals Debussy, Proust en Toulouse-Lautrec. De ‘Witte Revue' werd zo genoemd omdat de som van alle kleuren wit is en een wit ongeschreven blad openstaat voor alle meningen en stromingen, een idee dat volledig aansluit bij de esthetiek die de muzikanten voor ogen hebben.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat de ambitie van dit ensemble zich manifesteert op vele vlakken. Revue Blanche beperkt zich niet tot een louter klassieke aanpak maar koppelt deze aan andere actuele kunstuitingen. Naast de puur muzikale producties gaat er veel aandacht naar multidisciplinaire programma’s waarin o.a. documentaire, beeldende kunst, literatuur en elektronica worden verwerkt. Hierbij brengen ze het Europees muzikaal erfgoed uit verschillende stijlperiodes op een unieke wijze tot leven.